Flags

free counters

Thursday, February 24, 2011

Baked Hasselback potatoes

My first attempt to Hasselback potatoes adapted from Angie Tee seasaltwith food blog.These potatoes look fancy, cute and delicious. It is a great alternative for French Fries lovers.I used Yukon Golden potatoes next time I will the russet potatoes. I made a  Nappa cabbage,red lettuce salad and Thin beef steak for dinner.

Ingredients
8 Medium Size Potatoes

3 Cloves Garlic, thinly sliced
4 Tbsp Olive Oil
10 g Butter
 Salt
Ground Black Pepper
Ground Thyme

Ground Oregano

Method

Preheat the oven to 220˚C (425˚F). Put the potato on a chopping board, flat side down. Start from one end of the potato, cut almost all the way through, at about 3 to 4 mm intervals.

Arrange the potatoes in a baking tray and insert the garlic in between the slits. Scatter some butter on top of each potato. Then drizzle the olive oil and sprinkle some salt ,black pepper, thyme, oregano.

Bake the potatoes for about 50 minutes or until the potatoes turn crispy and the flesh is soft.


The Nomads Café:
Dinner: Swedish potatoes with Chinese salad




Version  Française:
Ma première tentative de pommes de terre Hasselback adaptation de la recette d' Angie Tee sur Seasaltwithfood. Ces pommes de terre sont jolies et délicieuses. C' est une excellente alternative pour les amoureux de frites maison. J'ai utilisé des pommes de terre à chair jaune.
J'ai fait une salade de Chou chinois- laitue rouge et steak  pour le dîner.


Ingrédients
8 pommes de terre de taille moyenne 

3 gousses d'ail, émincées 
4 c. à soupe d'huile d'olive 
10 g de beurre
 Salt, Poivre noir du moulin
Thym moulu, Origan moulu


Méthode 

Préchauffer le four à 220 ˚ C (425 ˚ F). Mettez les pommes de terre sur une planche à découper, côté plat vers le bas. Débuter  a bout de la pomme de terre, coupé presque tout le long, à environ 3 à 4 mm d'intervalle. 
Disposez les pommes de terre dans une plaque de cuisson et insérez l'ail entre les fentes. Mettez un peu de beurre sur le dessus de chaque pomme de terre. Puis arroser d'huile d'olive et saupoudrez de sel, poivre noir, thym, origan. 
Cuire les pommes de terre pendant environ 50 minutes ou jusqu'à ce que les pommes de terre soient croustillantes et  la chair soit cuite.

2 comments:

  1. J'habite en Suède et je confirme, ce plat traditionnel est délicieux. Tu l'as bien réussi, tes photos sont très jolies.

    ReplyDelete
  2. Yay!!! Merci!! C'est vraiment bon et puis trop jolies. Merci encore a bientot!:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Enjoy and share

Share |